• Удружење грађана Видо

  Гост на блогу – Милош Петровић

  После дуже времена ево новог блог поста на нашем сајту. Желели смо да започнемо праксу “гости на блогу” где би нашим суграђанима представљали људе са којима радимо или смо сарађивали. Први гост нам је Милош Петровић, млади веб предузетник са којим смо заједно спроводили пројекат “Умрежавање”. Више од 5 година пише лични блог milosblog.com а на твитеру је активан као @MilosPetrovic. Сарадња је протекла сјајно, уз Милошеву помоћ, стручне а и другарске савете успели смо да унапредимо своје online присуство и ојачамо интерне капацитете. Прочитајте наш разговор са њим:

  1. За почетак, укратко напиши нам нешто о себи и представи се нашим суграђанима?
  Рођен сам у Бору пре 29 година, тренутно живим у Београду. Веб предузетник и блогер, завршио ФОН у Београду у периоду када је интернет тек хватао замајац у Србији. У веб водама сам активно 9 година, од тога 5 година професионално.

  2. Твоја искуства са пројекта Умрежавање и како оцењујеш сарадњу са нашим удружењем?
  Пројекат је одлично осмишљен јер окупља са једне стране невладине организације којима је потребна стручна помоћ, а са друге стране људе којима је веб посао. Допада ми се што је Represent организовао прво дружење и упознавање где се кроз радионице створила сјајна прича за даљи рад. УГ Видо је сигурно најпрофесионалније удружење од присутних, то могу да гарантујем, јер је комуникација и реализација била сјајна.

  3. Колико је по теби значајно квалитетно онлине позиционирање фирми и организација? Који канал, метод, друштвену мрежу препоручујеш?
  Пођимо од тога да људи решења за све своје проблеме траже на Гуглу. Чега нема на Гуглу, на вебу практично ни не постоји. Сасвим довољан разлог да се што боље позиционирате и на претраживачима, а такође и на друштвеним мрежама. Facebook и даље предњачи, али и Twitter, Foursquare, Instagram имају своју намену. Сваки канал је важан на одређени начин, мада су све наше очи и даље уперене у Фејсбук.

  4. Како видиш будућност интернета и друштвених мрежа?
  Магичну куглу још нисам купио, а у пасуљ баш и не умем да гледам. Шалу на страну, није захвално било шта прогнозирати. Не очекујем неке велике промене у класичном вебу, мислим да ту већ сада долази до неке стагнације новитета. Мислим да има још простора за ниша сајтове и сервисе. Очекујем посебан бум мобилних апликација и прилагођавање сајтова мобилним платформама. Будућност је 100% дигитална.

  5. Твој лични мото и неки општи савет младима које занимају нови медији и интернет?
  Не учите из књига, читајте блогове, PDF туторијале, гледајте иностране примере. Радите темељно и поштено. Развијајте своје пројекте.

  Објављено: 10. јун 2013.

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  *

  Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>