• Удружење грађана Видо

  Награђени радови на тему „Видо“

  УГ Видо је у октобру месецу расписало конкурс на тему „Видо“ у сарадњи са локалним канцеларијама за младе из Свилајнца, Аранђеловца, Београда (Палилула) и Крагујевца. На конкурсу су могли да учествују млади од 15 до 30 година из 4 горепоменуте општине. Заинтересовани су добили прилику да се изразе у слободној форми: кроз писање радова (проза, поезија), прављењем мултимедијалног садржаја, сликањем, вајањем, фотографисањем итд. Најчешће су пристизали радови у виду песама посвећених овом историјском периоду, затим ликовни радови, проза и на крају фото радови као и један стрип.

  Након спроведеног конкурса на тему „Видо“ у периоду од 1. до 10. октобра 2013. године, о пристиглим радовима одлучивала је комисија у следећем саставу: Бранко Ратковић – Локална канцеларија за младе Крагујевац, Бранислава Тимотијевић – Регионална канцеларија за младе Крагујевац, Бојан Величковић – Удружење грађана MillenniuM, Милош Радојковић – Удружење грађана Видо и Ненад Глишић – Стручни сарадник из СКЦ-а Крагујевац.

  Најбоље оцењени радови и уједно победници на конкурсу су (кликните на име да погледате рад):
  1. Гордана Јовановић из Аранђеловца (поезија)
  2. Сања Симић из Београда (поезија)
  3. Филип Шапић из Крагујевца (прозни рад)
  4. Анђелија Јовановић из Свилајнца (поезија)
  5. Анђелка Јовановић из Свилајнца (ликовни рад)

  Победници на конкурсу као награду добили су прилику да учествују у студијској посети Грчкој (острву Крф и Солуну). Четвородневни боравак у Грчкој је за младе из Србије био осмишљен на креативно-едукативни начин, где су они могли да се упознају са најсветлијим периодом српске историје током боравка и опоравка српске војске на Крфу. Пројектом „Тамо далеко“ Удружење грађана Видо жели да на нов и креативан начин младима укаже на значај и повећа знање о једном од најдраматичнијих тренутака српске историје, односно повлачењу Срба кроз Албанију у Првом светском рату. Пројекат „Тамо далеко“ који спроводи Удружење грађана Видо финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

  Објављено: 18. децембар 2013.

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  *

  Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>