• Удружење грађана Видо

  Одржана прва инвестициона и трејдинг академија за младе

  Удружење „Видо“ је у новембру и децембру месецу 2018. године успешно привело крају своју прву инвестициону и трејдинг академију за младе. Након затварања рока за пријаве, од укупног броја младих који су конкурисали, одабрали смо 20 ученика који су похађали наше едукације. Критеријум за одабир је био успех у школи, ваннаставне активности и мотивационо писмо. Како су ове едукације често јако скупе, желели смо да се потрудимо и будемо максимално фер према оним младима који највише заслуже учешће.

  Едукације су се спроводиле у 8 окупљања, која смо одржавали викендом како млади не би изостајали са редовне наставе. Свако појединачно окупљање трајало је 5 часова, са обавезном паузом за освежење. На едукацијама смо учили основе инвестирања, шта је то берза, како се тргује на берзи, правила фундаменталне и техничке анализе, управљање ризиком, како препознати преваре на интернету и какви све стилови и стратегије трговања постоје. За крај смо ставили фокус на то како од тога направити онлајн посао који може да постане сталан извор прихода.

  Сви полазници су показали изузетно знање на финалном тесту и показали велико задовољство пруженом едукацијом. План је да се и наредне године настави са едукацијом и то кроз напредни и основни ниво. Град Крагујевац допринео је реализацији овог пројекта обезбеђивањем дела средстава за његово остваривање.

  Објављено: 2. јануар 2019.

  Затворено за коментаре.