• Удружење грађана Видо

  Одржана школа комедије за нове комичаре

  Удружење „Видо“ је у протеклом периоду организовало нешто ново за локалне љубитеље комедије. После више десетина комедија и фестивала протеклих година, дошло је време да се изнедре неке нове наде.

  У складу са тим, главна активност коју смо први пут увели ове године је школа комедије за нове комичаре. По узору на едукације у другим земљама где је комедија уведена и на универзитете и где постоје специјализовани курсеви за будуће комичаре, желели смо да нешто слично организујемо и у нашем граду. За оне младе који желе да се опробају као комичари, било је организовано 5 радионица у марту месецу. На њима смо младе едуковали како да осмисле, напишу и изведу свој први наступ као стендап комичари. Стендап комичар је сам себи и редитељ, сценариста, извођач а неретко и менаџер и књиговођа, па је самим тим јако битно младима предочити све аспекте, добре и лоше стране бављења комедијом.

  После школе комедије, организовано је и такмичења за нове стендап комичаре у КЦ УММУС. На овој активности су учествовали млади комичари из Крагујевца и околине и сви су имали задатак да осмисле наступ на задату тему. То је самим тим био мини фестивал ангажованог хумора где су млади комичари искористили своје време на начин како да насмеју тако и да наведу публику на размишљање и критички став. Гласовима публике одредили смо 3 најбоља нова млада комичара, са којима ћемо наставити на даљој едукацији и које ћемо уврстити у редован репертоар на будућим комедијама. То су били Небојша Новаковић, Владан Вучићевић и Радован Цалић.

  Пројекат је реализован на основу конкурса за доделу средстава из буџета града Крагујевца за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма из области омладинске политике.

  Објављено: 19. мај 2019.

  Затворено за коментаре.