• Удружење грађана Видо

  Почињу „Вечери смеха“

  Удружење грађана Видо по други пут у Крагујевцу реализује низ догађаја са хумористичким садржајем под називом “Вечери смеха”. Све активности ће се одвијати у просторијама и у сарадњи са Студентским културним центром Крагујевац у септембру и октобру месецу. “Вечери смеха” почињу у четвртак 12.09. од 20 часова у Арт кафеу СКЦ-а а наредни догађаји су сваког четвртка у истом термину.

  Општи циљ пројекта би био допринети повећању учешћа младих у креирању и реализацији културних догађаја и утицати на разноврсност оваквих дешавања у граду. Такође желимо указати на корисност употребе елемента хумора у култури и утицати на повећање броја младих који прате културне догађаје.

  У оквиру целог програма биће организована четири догађаја који ће бити жанровски различита а новина у односу на прошлу годину је гостовање стендап комичара. Кроз наступе стендап аматера и професионалаца повећавамо број и разноврсност културних збивања у нашем граду увођењем нове, иновативне културне форме. Овај пројекат се остварује преко програма Центрифуга који реализује Ерсте банка у партнерству са Траг фондацијом уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

  Наредног четвртка ћемо заједно са гледаоцима бирати најсмешнији цитат српског филма. Биће приказано 40 кратких видео материјала који улазе у такмичарски део у серијама од по 10 снимака где би између сваке серије аниматор програма уводио гледаоце у даљу причу и давао им неке занимљиве информације везане за управо погледане материјале. После пројекције свих снимака и пребројавања гласова следи свечано проглашење десет најсмешнијих цитата српске кинематографије.

  Ово су активности које можете посетити на „Вечерима смеха“:

  12.09.2013. 20h, Арт кафе СКЦ : Избор најсмешнијег цитата српске кинематографије
  19.09.2013. 20h, сала ПМФ-а : Вече стендап комедије, наступају Срђан Динчић и Александар Перишић
  26.09.2013. 20h, Арт кафе СКЦ : Избор најсмешнијег снимка са интернета
  03.10.2013. 20h, сала ПМФ-а : Вече стендап комедије, наступају Иван Томић и локални стендап аматери

  Објављено: 6. септембар 2013.

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  *

  Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>