• Удружење грађана Видо

  Пријавите се за учешће на пројекту „На прву лопту“

  Као што смо већ најавили, за све љубитеље комедије, Удружење „Видо“ је припремило нови пројекат под именом „На прву лопту“. Ради се о пројекту у коме се популарише активистичка и ангажована примена хумора у култури, кроз низ мултимедијалних садржаја наредних месеци. Сви млади који би волели да поделе са нама неко своје духовито искуство везано за ову тему, могу то учинити на наш мејл ug.vido@gmail.com или нам пишите на друштвеним мрежама. Многи од нас су некад реаговали „на прву лопту“, где смо својом реакцијом довели себе у комичну ситуацију. Некада смо ми ти према којима се реагује на прву лопту, намерно или ненамерно.

  Свакоме се може наравно десити да погреши, али циљ овог пројекта је да идентификује и исмеје нека честе обрасце понашања у друштву где се оправдава нетолерантан и дискриминаторан речник у јавном говору, нарочито уколико је усмерен на осетљиве и угрожене групе.

  Услед и даље јако непредвидиве епидемиoлошке ситуације, фокус ће бити на онлајн догађајима које ћете моћи да пратите на страницама „Вечери смеха“ на друштвеним мрежама.

  Генерални циљ пројекта је да на духовит начин развије јавни дијалог и скрене пажњу на проблем повећане појаве дискриминације и нетолеранције како код младих, тако и према младима као једној од најосетљивијих друштвених група. Посебан акценат ћемо ставити на духовите ситуације у којима се реагује онако импулсивно, без много промишљања илити „на прву лопту“.

  Већ дуже време је у нашем друштву код младих присутан феномен изражене нетолеранције и екстремизма. Стандардне трибине и предавања на овакве теме младима су све мање занимљиве и тешко је допрети до њих. Зато је жанр комедије идеалан начин да се у духовитом маниру и са критичким освртом обради једна изузетно важна тема.

  Користићемо различите форме комичарског израза, како кроз текстуалну форму уз интерјуе и блогпостове, тако и кроз видео форму и стендап комедију. Праћење свих садржаја је бесплатно!

  Ставови изражени у овим публикацијама искључива су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају званичан став Министарства омладине и спорта. Пројекат „На прву лопту“ спроводи Удружење грађана „Видо“. Финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

  Објављено: 8. октобар 2020.

  Затворено за коментаре.