• Удружење грађана Видо

  „На прву лопту“

  На прву лопту Драги љубитељи комедије, задовољство нам је да вам најавимо наш нови пројекат „На прву лопту“. Ради се о новом пројекту у коме популаришемо активистичку и ангажовану примену хумора у култури, кроз низ мултимедијалних садржаја наредних месеци.
  Услед и даље јако непредвидиве епидемиолошке ситуације, фокус ће бити на онлајн догађајима које ћете моћи да пратите на нашим налозима на друштвеним мрежама.

  Генерални циљ пројекта је да на духовит начин развије јавни дијалог и скрене пажњу на проблем повећане појаве дискриминације и нетолеранције како код младих, тако и према младима као једној од најосетљивијих друштвених група. Посебан акценат ћемо ставити на духовите ситуације у којима се реагује онако импулсивно, без много промишљања илити „на прву лопту“.

  Већ дуже време је у нашем друштву код младих присутан феномен изражене нетолеранције и екстремизма. Млади осећају потребу за неком коренитом променом, па решење често налазе у крајностима и екстремистичким идеологијама. У медијима, ријалити програмима, па чак и у политичким партијама виде примере „успешних“ људи познатих по сумњивој прошлости којима теже.

  Стандардне трибине и предавања на овакве теме младима су све мање занимљиве и тешко је допрети до њих. Зато је жанр комедије идеалан начин да се у духовитом маниру и са критичким освртом обради једна изузетно важна тема. Користићемо различите форме комичарског израза, како кроз текстуалну форму уз интерјуе и блогпостове, тако и кроз видео форму и стендап комедију. Праћење свих садржаја је бесплатно!

  Ставови изражени у овим публикацијама искључива су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају званичан став Министарства омладине и спорта. Пројекат „На прву лопту“ спроводи Удружење грађана „Видо“. Финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

  Објављено: 4. октобар 2020.

  Затворено за коментаре.