• Удружење грађана Видо

  Стендап комедија „Кратак фитиљ“

  Удружење грађана „Видо“ организује нови тематски стендап шоу под називом „Кратак фитиљ“ који изводе комичари Милош Радојковић, Иван Драјзл и Милош Новаковић. Изводи се у 5 градова у Србији: 26.11. Ниш, 06.12. Београд, 07.12. Горњи Милановац, 12.12. Суботица и 13.12. Крагујевац. Ова стендап комедија је креирана на начин да се критички односи према екстремистичким идејама и праксама. Жеља нам је да на креативан и духовит начин укажемо на штетне последице ставова и акција које шире нетрпељивост, супротстављајући се друштвеној затворености и маргинализацији нарочито код младих људи.

  Стандардне трибине и предавања на овакве теме младима су све мање занимљиве и тешко је допрети до њих. Зато је стендап комедија идеалан начин да се у духовитом маниру и са критичким освртом обради једна изузетно важна тема. Ова представа је настала уз подршку „Фондације за отворено друштво, Србија“ и захваљујући тој подршци, улаз на све представе је бесплатан! Све додатне информације на Фејсбук страници ”Удружења грађана Видо”.

  Милош Радојковић

  Студирао економију око деценију, тачније Векономију. На факултету зарадио надимак ”разредни”. Да је Жарко Лаушевић вероватно би написао књигу „Година прође, факултет никад“. Иако је дипломирани економиста, услед толико посла у Србији за своју струку, ради сезонски на Аљасци. Не жали се јер је у фабрици у којој су најбоље рибе на свету и хиљаде пролазе кроз његове руке. Фабрика се бави обрадом дивљег црвеног лососа.

  Иван Драјзл

  Иван Драјзл је стендап комичар који се никада не расправља са непристојним људима у публици. Он верује да је много ефикасније сачекати их после наступа са бејзбол палицом. Када не наступа, ради у погону за производњу васпитачица као контролор готовог производа. Не, то не укључује никакво опипавање – просто буде у комисији за дипломски и удари свој потпис на диплому. Ако икада умре, остаће му једна неостварена жеља – да не умре.

  Милош Новаковић

  Завршио медицину да би остварио попуст за незапослене. Дошао на идеју да се бави стeндaпом када је видео колико му се професори смеју на испитима. Учи немачки не да би отишао из земље, већ да разуме видео клипове које гледа. Воли то што је завршио медицину, али боље би прошао да има белу кошуљу него бели мантил. Тешко му је да нађе посао као комичар јер му сви кажу „мора да се шалиш“.

  Објављено: 22. новембар 2018.

  Затворено за коментаре.