• Удружење грађана Видо

  Технике прикупљања средстава од индивидуалних и корпоративних донатора

  Uspesan fandrejzing У периоду од 21. маја до 2. јуна 2013. године у Београду, у хотелу “Шумадија“, одржан је трећи завршни тренинг у оквиру програма Балканског фонда за локалне иницијативе “Успешни фандрејзинг”. Програм семинара се звао “Технике и план прикупљања средстава од индивидуалних и корпоративних донатора”, а водили су га Вукосава Црњански Шабовић и Младен Јовановић.

  Тренинг је поново био тродневни и првог дана се направио увод као подсећање на претходне модуле. Имали смо гошћу Ивану Тркуљу из СОС Женског центра која нам је представила позитивна искустава своје организације при прикупљању средстава од корпорација и појединаца. За крај првог дана смо имали општи преглед техника прикупљања средстава од индивидуалних и корпоративних донатора. Другог дана смо говорили о томе ко ради фандрејзинг у нашој организацији, организовању фандрејзинг манифестација и прикупљању прилога. Након паузе за ручак имали смо новог госта, Милана Стојиљковића из Удружења Кобра из Доње Топонице који нам је такође представио искуства своје организације из области прикупљања средстава. Следеће теме су биле слање писама као техника прикупљања средстава и финансијско администрирање фандрејзинга. Последњег дана је на програму била прича о посвећеном давању, чланаринама и промоцији прикупљања средстава. За крај смо радили план за прикупљање средстава, планирали фандрејзинг дешавања и спровели вежбу реализација манифестације. Након овог модула све организације достављају своје финалне предлоге пројеката након чега одбор за донације БЦИФ-а доноси одлуку о одабраним организацијама.

  Објављено: 7. јун 2013.

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  *

  Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>