• Удружење грађана Видо

  Тренинг за грађански надзор јавних финансија у Крагујевцу

  Центар за развој непрофитног сектора за представнике невладиних организација из Крагујевца и ближе околине, организује први од низа тренинга на тему грађанског надзора јавних финансија. Од 30. новембра па до 3. децембра тренинзи ће се одржавати у Дому омладине и биће намењени и прилагођени организацијама цивилног друштва које желе да утичу на локалне политике кроз учешће у буџетским процесима.

  У оквиру тренинга, полазници ће имати прилику да се упознају са основама буџетског система, да савладају буџетску терминологију, и упознају се са буџетским процесима. Циљ тренинга је да се локалне организације цивилног друштва оспособе да учествују у буџетским процесима и на тај начин утичу на креирање политика у својим заједницама.

  Тренинг је намењен организацијама различитих области деловања. ЦРНПС верује да учешћем у грађанском наџору јавних финансија ОЦД могу да допринесу стварним позитивним променама у областима којима се баве.

  Након завршене обуке, за све полазнике биће обезбеђена континуирана подршка буџетских експерата, који ће им саветима помоћи у активностима грађанског наџора јавних финансија.

  Обука подразумева три четроводневна тренинга, који ће бити одржавани једном месечно током новембра, децембра и јануара. Тренинзи се спроводе у оквиру пројекта „Надгледај, рачунај, учествуј!“, уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке и Фондације за отворено друштво, Србија.

  Објављено: 30. новембар 2012.

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  *

  Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>