• Удружење грађана Видо

  УГ Видо у програму Успешни фандрејзинг

  BCIF Балкански фонд за локалне иницијативе је 15.марта 2013. објавио резултате конкурса свог програма Успешни фандрејзинг. Укупно дванаест организација иде на обуку из области прикупљања средстава, а једно од одабраних удружења је и наше.

  Програм Успешни фандрејзинг за циљ има подршку удружењима грађана у постизању одрживости кроз оријентисање на разноврсне изворе финансирања, истраживање нових начина прикупљања средстава у локалној заједници и подстицање корпоративне и индивидуалне филантропије. Селекциони одбор за програм Успешни фандрејзинг донео је одлуку да у даљи ток програма укључи дванаест организација које ће у марту, априлу и мају 2013. године проћи три тродневна семинара за обуку из области прикупљања средства од индивидуалних и корпоративних донатора у локалној заједници.

  Семинарима ће присуствовати по две особе из следећих организација: „Еко глас Јагодина“, Микро Арт Београд, Удружење грађана КРЕАТИВА Бања Врујци, Удружење грађана ТЕРНИПЕ Пирот, Удружење грађана Видо Крагујевац, Удружење “На пола пута” Панчево, Удружење Простор Београд, Удружење за бригу о животињама тимочке крајине ’’БЕТА’’ Зајечар, Удружење за локални развој Каменица Ниш, Удружење „Зелени круг“ Бачки Петровац, Удружење жена оболелих и лечених од рака дојке „Будимо Заједно“ Београд и Удружење параплегичара Баната Зрењанин.

  После завршеног тренинга, најбоље разрађени и најреалистичнији пројекти добиће средства за техничку подршку, у износу до 1 000 долара. БЦИФ након процеса прикупљања додатно додељује и другу донацију, која је једнака износу прикупљених средстава организација, у износу до 5 000 долара (у динарској противвредности).

  Програм успешни фандрејзинг Балканског фонда за локалне иницијативе спроводи се у партнерству са Институтом за одрживе заједнице (ISC) кроз програм Цивилно друштво за будућност, а уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID).

  Објављено: 17. март 2013.

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  *

  Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>