• Удружење грађана Видо

    2012 – КГ инфо

    Балкански фонд за локалне иницијативе, у сарадњи са Фондом за отворено друштво, у 2011. години је покренуо “Ми смо на мрежи!”, програм донација са едукативном компонентом који је усмерен на активизам и мобилизацију младих путем интернета и кроз коришћење информационих технологија. У оквиру овог програма БЦИФ је обукама и донацијама подржао омладинска удружења грађана и неформалне групе за креативно и смислено коришћење нових медија, друштвених мрежа и информационих технологија.

    Реализација пројекта се састојала из два дела:
    – израда основне верзије апликације и припрема ресурса за кампању (март и април)
    – реализација кампање и израда напредне верзије апликације (мај и јун)

    Прва два месеца реализације је акценат био на програмерском делу пројекта. То је обухватало израду прве верзије апликације која садржи претрагу аутобуских линија, приказ и претрагу смештаја, приказ и претрагу дешавања по градовима и израда веб презентација за апликацију а то су били сајт kragujevacinfo.rs, Facebook страну “KG info”, док се на твитеру користио hashtag #kginfo. Тада је рађено креирање идејног решења за назив, лого апликације и за дизајн апликације као и дизајнирање постера, брошура и налепница за офлајн кампању. Погледајте једну од наших видео најава:

    Друга два месеца су се базирала на онлајн кампањи и промоцији и унапређењу апликације. Тестирање апликације је завршено и постављена је на Google Play Market. За то време су снимљени видео материјали и постављени онлајн. Рекламирали смо апликацију на друштвеним мрежама и како је време одмицало појачавали онлајн кампању и са бесплатне прешли на плаћену (FB рекламе). Након постављања апликације делили смо пропагандне штампане материјале по факултетима, кафићима са WiFi покривеношћу, ресторанима, аутобуским станицама… Организоване су презентације и обуке за младе из области онлајн репутације и креирање јавних кампања преко интернета. Детаљније о апликацији погледајте у емисији Мозаик на РТК: