• Удружење грађана Видо

  Фестивал комедије „Балкан Ап 2021“

  Удружење „Видо“ је успело поново да организује „Балкан Ап“ фестивал стендап комедије у Крагујевцу. Ово је био 7. по реду фестивал, који се прави у континуитету од 2014. године, са изузетком од прошле године када је прескочено због ванредног стања и вируса корона.

  За ову годину смо сматрали да би фестивал морао да се настави, наравно прилагођен препорукама и мерама које буду владале у том моменту. Цео сектор културе је један од најпогођенијих сектора мерама које су на снази и извођачи врло ретко добијају прилику да наступе, те сматрамо јако битним да се овај пројекат одржи.

  Како је било јако отежано спровести све логистички али и извођачки, одустали смо од ангажмана комичара ван Србије, тако да су прилику добили само домаћи извођачи. Програм је одржан од 28. до 30. децембра у Крагујевцу у сали ПМФ-а. Наступали су: Милош Радојковић, Горан Петровић, Срђан Аћимовић, Милан Аџић, Петар Лончар и Јасмина Трифуновић.

  УГ „Видо“ жели да настави да повећава број квалитетних културних садржаја у Крагујевцу из области комедије. Протеклих 6 фестивала смо ставили акценат на све популарнију стендап комедију и са младима као циљном групом. За то време стекли смо бројну публику, континуитет садржаја и означили Крагујевац високо на мапи центара стендап комедије у региону.

  Из године у годину смо ишли корак напред, тако да и наредне године желимо да наставимо у том стилу и да „Балкан Ап“ фестивал добије и садржаје из осталих жанрова комедије.

  Фестивал је подржан од стране локалне самоуправе Града Крагујевца.

  Објављено: 31. децембар 2021.

  Затворено за коментаре.